ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ 3-5 ΙΟΥΝΙΟΥ γυροσ ζακυνθου

Διαμονη

Ξενοδοχείο Plaza Pallas Hotel

ημιδιατροφη

 Δύο πρωινά & Δύο δείπνα με μπουφέ

μετακινηση

Γύρος Ζακύνθου & Εισιτήρια από και προς Ζάκυνθο

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ

ΜΑΓΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Το Plaza Pallas Hotel είναι ένα γοητευτικό οικογενειακό ξενοδοχείο που συνδυάζει τις σύγχρονες ανέσεις με την παραδοσιακή φιλοξενία. Βρίσκεται στο δημοφιλές θέρετρο του Τσιλιβί, λίγα μόλις μέτρα από τη βραβευμένη με γαλάζια σημαία παραλία της περιοχής.

προγραμμα εκδρομης

Αναχώρηση το πρωί από το γραφείο μας για Κυλλήνη, μετεπιβίβαση στο καράβι για Ζάκυνθο. Άφιξη στο νησί και επιβίβαση στο πούλμαν, αναχώρηση για την πρώτη γνωριμία του νησιού, άφιξη στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση στα δωμάτια. Όλες οι ξεναγήσεις στο νησί θα πραγματοποιηθούν με τοπικό ξεναγό.

Η Ζάκυνθος, την οποία ο Όμηρος αναφέρει σαν «Υλήεσσα» δηλαδή δασώδη, πήρε το όνομά της από τον πρώτο εποικιστή της τον Ζάκυνθο, γιο του Βασιλιά της Φρυγίας Δάρδανου. Στη συνέχεια την κατέκτησε ο Αρκείσιος, απόγονος του βασιλιά της Κεφαλονιάς Κέφαλου, πατέρας του Λαέρτη, και παππούς του Οδυσσέα. Έτσι περιήλθε η Ζάκυνθος στο Βασίλειο του Οδυσσέα ο οποίος σύμφωνα με το Ομηρικό έπος Οδύσσεια συμμετείχε με δώδεκα πλοία στον Τρωικό πόλεμο. Μετά την επιστροφή του όμως και τον φόνο των μνηστήρων, από τους οποίους είκοσι ήταν από τη Ζάκυνθο, οι Ζακυνθινοί επαναστάτησαν και απέσπασαν το νησί τους από το Βασίλειο του Οδυσσέα. Η Ζάκυνθος ακολουθώντας το πνεύμα που επικρατούσε στις πόλεις – κράτη του αρχαίου Ελληνικού χώρου κυβερνήθηκαν με το πολίτευμα της Δημοκρατίας. Τον 7ο αιώνα π.Χ. οι Ζακυνθινοί ίδρυσαν τη Σαγούντο στην Ιβηρική Χερσόνησο κοντά στη Βαρκελώνη, που απείχε μόλις 1,3 χιλιόμετρα από τη θάλασσα. Κατά τον Στέφανο Βυζάντιο Ζάκυνθος ή Ζακυνθία ήταν και άλλη μια πόλη στη βόρεια Αφρική (η Λιβύη των αρχαίων Ελλήνων), ίσως και αυτή μια άλλη αποικία των Ζακυνθινών.

τριημερο αγιου πνευματοσ 3-5 ιουνιου

ΓΥΡΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

0
ελεύθερες Θέσεις
Τιμή
0
Ημέρες

 

Created By Designing Parrot

logo