Νάξος

Διαμονη

Ξενοδοχείο NAXOS GOLDEN SUN

ημιδιατροφη

 Δύο πρωινά & Δύο δείπνα με μπουφέ

μετακινηση

Γύρος Νάξου & Εισιτήρια από ΠΕΙΡΑΙΑ – ΝΑΞΟ – ΠΕΙΡΑΙΑ

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ

ΜΑΓΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε μια ήσυχη, παραθαλάσσια περιοχή, στη Στελίδα – Αγίου Προκοπίου, στο όμορφο νησί της Νάξου, βρίσκεται το ξενοδοχείο Naxos Golden Sun, τριών αστέρων. Ο τόπος, με τα χρυσά, αμμουδερά ακρογιάλια, θα σας κερδίσει με την πρώτη ματιά και το ξενοδοχειακό συγκρότημα Naxos Golden Sun θα σας ενθουσιάσει, καθώς διακρίνεται για το φιλόξενο περιβάλλον, τις σύγχρονες υποδομές, την καθαριότητα, την εκλεκτή νησιώτικη κουζίνα και το προσεγμένο σέρβις του.

προγραμμα εκδρομης

Αναχώρηση το πρωί από το γραφείο μας και μετεπιβίβαση στο καράβι στο Πειραιά για Νάξο. Άφιξη το μεσημέρι περίπου στη Χώρα, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την πρώτη γνωριμία του νησιού, ξεκινώντας με μια επίσκεψη στο χωριό Απόλλωνας όπου θα επισκεφθούμε και τον αρχαιολογικό χώρο για να θαυμάσουμε τον Κούρο. Παραμονή στο χωριό για φαγητό και ελεύθερο χρόνο για μπάνιο. Εν συνεχεία άφιξη στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση στα δωμάτια για ξεκούραση και δείπνο.

Μετά το πρωινό ξεκινάμε από το ξενοδοχείο μας και ακολουθούμε την κεντρική οδική αρτηρία, που διασχίζει την ορεινή Νάξο. Το πρώτο χωριό που συναντάμε είναι το Γαλανάδο. Έξω από το χωριό υψώνεται ο ενετικός πύργος του Μπελόνια. Στη συνέχεια ο δρόμος διασχίζει το λεκανοπέδιο της Τραγαίας με τους απέραντους ελαιώνες. Μικρά χωριά και οικισμοί προβάλλουν στη διαδρομή, το ένα μετά το άλλο. Πρώτη μας στάση στο Χαλκί με τους ενετικούς πύργους, τα αρχοντικά και τις βυζαντινές εκκλησίες. Βόλτα στο χωριό και επίσκεψη στο παραδοσιακό αποστακτήριο κίτρου. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε, κοντά στο χωριό Μονή, την Παναγία Δροσιανή (6ου αι.), σημαντικό μνημείο της παλαιοχριστιανικής περιόδου με ενδιαφέρουσες τοιχογραφίες. Το επόμενο χωριό που συναντάμε είναι το Φιλώτι, κτισμένο στους πρόποδες του Ζα, του ψηλότερου βουνού των Κυκλάδων. Από εδώ, ακολουθώντας έναν ορεινό ανηφορικό δρόμο, φθάνουμε στην Απείρανθο, το «μαρμάρινο χωριό», με τα τρία μουσεία (αρχαιολογικό, γεωλογικό και λαογραφικό), όπου θα σταματήσουμε για μία ώρα. Αναχωρούμε για την υπέροχη και γραφική παραλία του Άγιου Προκόπιου όπου και θα παραμείνουμε για μπάνιο και φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση και δείπνο.
golden sun
Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για τη Χώρα ξεκινάμε την γνωριμία μας με το Κάστρο της Χώρας Νάξου που είναι ιδανικό για τον πρώτο περίπατο μας. Όμορφα καλντερίμια με παλαιά φράγκικα σπίτια κτισμένα από παραδοσιακή πέτρα τονίζουν την κουλτούρα και τον πολιτισμό του νησιού εκείνης της εποχής. Θα ξεναγηθείτε στο Αρχαιολογικό μουσείο ,την Καθολική εκκλησία, την σχολή των Ουρσουληνών, το βενετσιάνικο σπίτι και την παλαιά αγορά. Στην συνέχεια του περιπάτου μας θα επισκεφτούμε τον Ναό του Απόλλωνα την Πορτάρα χτισμένη τον 6 ον αιώνα π.χ. πάνω στο βράχο αγναντεύοντας το απέραντο γαλάζιο. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό και για τα τελευταία ψώνια. Περίπου στις 18.00 επιβίβαση στο καράβι για Πειραιά.

 

Created By Designing Parrot

logo