καλπακι-μονοδενδρι-φαραγγι βικου-ιερα μονη παναγιασ μολυβδοσκεπαστης 27-29 Οκτωβρίου

Διαμονη

Διαμονή στο 5* Grand Serai congress and spa στο κέντρο των Ιωαννίνων

διατροφη

Πρωινό και Δύο Βραδινά.

μετακινηση

Όλες οι μεταφορές και οι ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ

Την εκδρομη σασ

Στα Ιωάννινα, μια πόλη μοναδική όπου το χθες και το σήμερα συναντιούνται αρμονικά, και που η φύση της χάρισε πανέμορφα τοπία, σας υποδέχεται το Grand Serai Congress & Spa! Εμπνευσμένο από την ένδοξη ιστορία της πόλης και με στοιχεία μιας εποχής αφιερωμένης στην ομορφιά, το Grand Serai Congress & Spa είναι ένα σύγχρονο θέρετρο που γεφυρώνει αρμονικά την μεγαλοπρέπεια του παρελθόντος με τις ταξιδιωτικές ανέσεις του σήμερα. Μόλις περάσετε την είσοδο του Grand Serai, ένα ταξίδι σε μια εποχή γεμάτη γοητεία ξεκινά και σας περιμένει να την απολαύσετε.

προγραμμα εκδρομης

Αναχώρηση το πρωί για Ιωάννινα με ενδιάμεση στάση για καφέ. Αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας το οποίο Grand Serai Congress & Spa , τακτοποίηση στα δωμάτια και ξεκούραση. Το απόγευμα θα αναχωρήσουμε για το Καλπάκι για να παρακολουθήσουμε την αναπαράσταση της μάχης Καλπακίου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για δείπνο και ξεκούραση.

Ημέρα 1η

Το φαράγγι του Βίκου είναι ένα από τα πιο ξακουστά φαράγγια στην Ελλάδα. Βρίσκεται 30 χιλιόμετρα βορειοδυτικά των Ιωαννίνων και είναι το βαθύτερο φαράγγι, σε αναλογία μήκους-πλάτους-ύψους παγκοσμίως, σύμφωνα με το Βιβλίο Guinness. Αποτελεί τον πυρήνα του Εθνικού Δρυμού Βίκου-Αώου, στην περιοχή του οποίου βρίσκει καταφύγιο με μεγάλη ποικιλία σπάνιων ειδών χλωρίδας και πανίδας.
Το φαράγγι του Βίκου από τη θέση Μπελόη.
Το φαράγγι έχει μήκος περίπου 11 χιλιόμετρα και σε πολλά σημεία του το βάθος ξεπερνάει τα 1.000 μέτρα. Ο παραπόταμος του Αώου, Βοϊδομάτης, που το διατρέχει, έχει νερό όλες τις εποχές.
Το φαράγγι δημιουργήθηκε μετά από έντονες γεωλογικές ανακατατάξεις κατά τη διάρκεια των γεωλογικών εποχών. Τα πρώτα ίχνη ανθρώπινης δραστηριότητας στην περιοχή που έχουν εντοπισθεί, χρονολογήθηκαν στο 40.000 π.Χ. Η χλωρίδα που συναντάται στην περιοχή του φαραγγιού είναι ιδιαίτερα μεγάλης ποικιλίας. Χαρακτηριστικά, μέχρι και τις αρχές του 20ού αιώνα τα βότανα του φαραγγιού χρησιμοποιούνταν για θεραπευτικούς σκοπούς.
Το Φαράγγι του Βίκου αποτελεί δημοφιλή διαδρομή περιηγητών. Η περιήγηση για μία έμπειρη ομάδα διαρκεί από 4 έως και 5 ώρες, προσφέροντας θαυμάσιες εικόνες. Από το χωριό Βραδέτο στη θέση Μπελόη, όπως και από τη θέση Οξιά, η θέα προς το φαράγγι είναι πανοραμική.

Ημέρα 2η

Η Ιερά Μονή Παναγίας Μολυβδοσκέπαστης είναι βυζαντινό μοναστήρι, που βρίσκεται δίπλα στα Ελληνοαλβανικά σύνορα, 20χιλ. από την Κόνιτσα. Το προσωνύμιό της (Μολυβδοσκέπαστη) οφείλεται στο γεγονός ότι η στέγη του καθολικού της ήταν σκεπασμένη με φύλλα μολύβδου. Είναι ανδρικό μοναστήρι και εορτάζει το Δεκαπενταύγουστο. Η μονή είναι χτισμένη κοντά στο σημείο όπου ενώνεται ο ποταμός Αώος με τον Σαραντάπορο, 400 μ. από την Ελληνοαλβανική μεθόριο.

Ημέρα 3η

Αναχωρηση μετά το πρωινό μας για αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό.

27-29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΚΑΛΠΑΚΙ-ΜΟΝΟΔΕΝΔΡΙ-ΦΑΡΑΓΓΙ ΒΙΚΟΥ-ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΟΛΥΒΔΟΣΚΕΠΑΣΤΗΣ.

0
ελεύθερες Θέσεις
Τιμή
0
Ημέρες
Created By Designing Parrot logo