ΚΑΣΤΟΡΙΑ (ΝΤΟΛΤΣΟ) ΠΡΕΣΠΕΣ-ΦΛΩΡΙΝΑ –ΝΥΜΦΑΙΟ

Διαμονη

Ξενοδοχείο 4* SKIROS PALACE

ημιδιατροφη

Δύο πρωινά εντός του ξενοδοχείου και 2 γεύματα σε μπουφέ και όλα τα ποτά

μετακινηση

Εισιτήρια ΦΕΡΥ από Κύμη – Σκύρος – Κύμη

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ

ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

ο ξενοδοχείο Chloe είναι ένα νεόδμητο πολυτελές κατάλυμα στην πόλη της Καστοριάς, φροντισμένο μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια με θέα στη λίμνη και το επιβλητικό όρος Βίτσι.
Η φυσική ομορφιά της περιοχής θα σας καταπλήξει, ενώ η μαγεία θα συνεχιστεί στους χώρους του Chloe Hotel. Το κοσμοπολίτικο περιβάλλον άψογης αισθητικής ισορροπεί τέλεια ανάμεσα στο κλασικό και το minimal.

προγραμμα εκδρομης

Αναχώρηση το πρωί από ΑΘΗΝΑ για ΛΑΜΙΑ στάση καθοδόν. Κατόπιν για ΔΟΜΟΚΟ – ΚΑΡΔΙΤΣΑ –ΤΡΙΚΑΛΑ – ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ παραμονή για γεύμα.
Συνεχίζουμε για ΓΡΕΒΕΝΑ και φθάνουμε στην όμορφη πόλη της ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ η οποία περιβάλλεται από τη ΛΙΜΝΗ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ που θεωρείται μορφολογικά η ωραιότερη λίμνη της ΕΛΛΑΔΑΣ και ένα από τα μαγευτικότερα σκηνικά της Δυτικής Μακεδονίας επίσκεψη στη ΜΟΝΗ ΜΑΥΡΙΩΤΙΣΣΑΣ που είναι χτισμένη στις όχθες της λίμνης με μοναδική θέα στην γύρω περιοχή και στη ΣΠΗΛΙΑ του ΔΡΑΚΟΥ ( πήρε το όνομά της από την είσοδό που έχει μορφή στόματος δράκου, έξοδα ατομικά). Μέσα στη σπηλιά υπάρχει πλωτή γέφυρα από την οποία μπορεί κανείς να δει τις επτά λίμνες γλυκού νερού. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο γεύμα και ξεκούραση.

Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε από το ξενοδοχείο μας . Η σημερινή μας διαδρομή θα μας φέρει σε έναν από τους προστατευόμενους Δρυμούς της χώρας μας , τις Πρέσπες. Η ΜΙΚΡΗ και Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΕΣΠΑ είναι τα υγρά σύνορα μεταξύ Ελλάδας Αλβανίας και πρώην Γιουγκοσλαβίας και χωρίζονται μεταξύ τους από μια στενή λωρίδα προσχώσεων που έχει δημιουργηθεί από το ρεύμα του Άγιου Γερμανού. Στη Μικρή Πρέσπα με νερά ρηχά και ήρεμα διαβιούν οι Αργυροπελεκάνοι. Ξεκινάμε την πρώτη μας επίσκεψη στον ΑΓΙΟ ΓΕΡΜΑΝΟ κεφαλοχώρι με πέτρινα αρχοντικά, σε υψόμετρο 1100 μέτρα στο όρος Βαρνούντα όπου θα δούμε τον ομώνυμο ναό με τοιχογραφίες του 11ου αιώνα . Στη συνέχεια θα πάμε στο τελευταίο και μοναδικό Ελληνικό χωριό στις όχθες της Μεγάλης Πρέσπας ,πριν τα Αλβανικά σύνορα τους ΨΑΡΑΔΕΣ για επίσκεψη στην εκκλησία Κοίμηση της Θεοτόκου του 19ου αιώνα παραμονή για γεύμα ή βόλτα μέσα στη Λίμνη. Στη Μικρή Πρέσπα στο κέντρο της βρίσκεται το μικροσκοπικό νησί του ΑΓΙΟΥ ΑΧΙΛΛΕΙΟΥ που επί πολλά χρόνια όταν πάγωνε η λίμνη οι δυσκολίες των λιγοστών κατοίκων ήταν τεράστιες ενώ τώρα με τη νέα πλωτή γέφυρα είναι καλύτερα. Εμείς θα πάμε στο νησάκι με τις 23 βυζαντινές εκκλησίες και θα επισκεφθούμε αυτήν που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον την ερειπωμένη εκκλησία του Αγίου Αχίλλειου του 11ου αιώνα. Κατόπιν αναχωρούμε για τη Φλώρινα για να απολαύσουμε το απογευματινό μας καφεδάκι. Επιστροφή το βράδυ στο ξενοδοχείο μας δείπνο και ξεκούραση.

Landscape with the ruins of the Basilica of Agios (Saint) Achillios at the Small Prespa Lake in northern Greece

ΝΥΜΦΑΙΟ«ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ»
Μετά το πρωινό μας αναχώρηση από το ξενοδοχείο. Σήμερα θα επισκεφθούμε το πανέμορφο Νυμφαίο. Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στους φυσιολάτρες και ζωόφιλους. Θα πάμε πρώτα στον ΑΕΤΟ το Κέντρο Ενημέρωσης για την αρκούδα (προαιρετικά) και στη συνέχεια θα καταλήξουμε στο πανέμορφο ΝΥΜΦΑΙΟ και στο ΠΕΡΙΒΑΝΤΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΦΕ ΑΡΚΟΥΔΑΣ «ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ». Το Νυμφαίο παραδοσιακός διατηρητέος οικισμός χτισμένος σε υψόμετρο 1.350 μέτρα αποτελεί Πανελλήνιο πρότυπο ανάπτυξης με ήπιο τουρισμό και προστασία περιβάλλοντος. Μαγικό τοπίο για περιπάτους. Από το χωριό, με ένα μονοπάτι φαρδύ πλακόστρωτο – 1χλμ. – όσοι θέλουν θα πάνε πεζοί στο Περιβαλλοντικό κέντρο «Αρκτούρος». Μέσα σε δάση οξιάς και σε έκταση 100 στρεμμάτων φιλοξενούνται ζώα που αδυνατούν να επιβιώσουν και να ενταχθούν στο φυσικό περιβάλλον. Υπάρχει ειδικό περίπτερο και ξεναγός που ενημερώνει (προαιρετικά) και οδηγεί τους επισκέπτες στο χώρο φιλοξενίας των ζώων. Εμπειρία μοναδική. Ελεύθερος χρόνος για μεσημεριανό γεύμα στις παραδοσιακές ταβέρνες του Νυμφαίου. Επιστροφή στη Καστοριά ελεύθερος χρόνος για βόλτα στην πόλη ( Ντόλτσο ) .

 

Αναχώρηση μετά το πρωινό μας για Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ. Άφιξη το μεσημέρι στην πόλη των Τρικάλων ελεύθερος χρόνος για φαγητό. Συνεχίζουμε την διαδρομή μας για Αθήνα , άφιξη αργά το απόγευμα .ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ.

 

Created By Designing Parrot

logo