Ταξίδια‎ > ‎

ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ – ΚΑΙΜΑΚΤΣΑΛΑΝ

 • 1η μέρα Αθήνα – Λουτρά Ποζάρ: Αναχώρηση το πρωί, με πρώτη στάση κοντά στην περιοχή της Λαμίας για καφέ. Κατόπιν για Στυλίδα, Τέμπη και Πλαταμώνα, όπου θα έχουμε στάση για γεύμα και ξεκούραση. Συνεχίζουμε για την Μακεδονία και την Βέροια, όπου κοντά στα τείχη της Βέροιας, θα θαυμάσουμε το Βήμα Του Απόστολου Παύλου, σύγχρονο μνημείο προς Τιμήν Του, το σπουδαιότερο και μακροβιότερο σημείο αναφοράς της εκκλησιαστικής ιστορίας της πόλης και ειδικά του Χριστιανισμού καθώς θεωρείται ότι κήρυξε τον Χριστιανισμό ερχόμενος στην Βέροια. Κατόπιν παραμονή στην πλατεία Ελιάς για βόλτα και να απολαύσουμε το τέλειο και σιροπιαστό τοπικό ραβανί, παραδοσιακό και φημισμένο γλυκό της Βέροιας. Αναχώρηση για Λουτράκι Αριδαίας, άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

 • 2η μέρα Λουτρά Ποζάρ – Έδεσσα: Μετά το πρωινό μας εξόρμηση για τα ξακουστά Λουτρά Πόζαρ, σε κοντινή απόσταση από το ξενοδοχείο μας στους πρόποδες του όρους Καϊμακτσαλάν, στις όχθες του θερμοπόταμου που διασχίζει την περιοχή. Ελεύθερος χρόνος για παραμονή για όσους επιθυμούν ώστε να γευθούν τις ευεργετικές, θεραπευτικές και χαλαρωτικές ιδιότητες που προσφέρουν τα ιαματικά και θερμά νερά, τα οποία έχουν σταθερή θερμοκρασία 37 βαθμών. Μετάβαση το απόγευμα στην Έδεσσα, χτισμένη μεταξύ Βόρα και Βερμίου, ψηλά σ΄ένα πέτρινο εξώστη. Οι καταρράκτες της Έδεσσας, μοναδικοί στην Ελλάδα, αποτελούν ένα εντυπωσιακό θέαμα για μικρούς και μεγάλους. Δεξιά, οι "Μικροί καταρράκτες, που διασχίζουν και κοσμούν το ομώνυμο πάρκο στο κέντρο της πόλης. Κάτω, ο μεγάλος καταρράκτης "Κάρανος" με το νερό να πέφτει από ύψος 70 μέτρων. Θα επισκεφθούμε την συνοικία Βαρόσι, ιστορικό διατηρητέο τόπο, καθώς θεωρήτο χριστιανική συνοικία ακόμη και επί Τουρκοκρατίας. Παραμονή για βόλτα και καφεδάκι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 • 3η μέρα Νυμφαίο – Καταφύγιο `Αρκτούρος` - Καιμακτσαλάν, Άγιος Αθανάσιος: Μετά το πρωινό μας, για όσους θελήσουν παραμονή στα Λουτρά Πόζαρ, οι υπόλοιποι θα αναχωρήσουμε για το το ορεινό Νυμφαίο, όπου και θα επισκεφθούμε τον διατηρητέο παραδοσιακό ιστορικό οικισμό του Νυμφαίου για το οποίο λένε ότι είναι το ομορφότερο χωριό της Ελλάδας, βρίσκεται στην πλαγιά του όρους Βίτσι σε υψόμετρο 1350 μ. με τα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής σπίτια, το ερειπωμένο αρχοντικό-αρχηγείο του Μακεδονικού αγώνα, αλλά και το καταφύγιο πάρκο της καφέ αρκούδας <Αρκτούρος>, όσοι επιθυμούν μπορούν να επισκεφτούν και τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις του πάρκου που βρίσκονται είκοσι λεπτά έξω από τον χώρο. Κατόπιν αναχώρηση για επίσκεψη στο παραδοσιακό διατηρητέο χωρίο, Άγιος Αθανάσιος, χτισμένο σε υψόμετρο 1200 μ. στους πρόποδες του όρους Βόρας, πολύ κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο του Καιμακτσαλάν. Τα γραφικά πέτρινα σοκάκια του χωριού ταξιδεύουν τους επισκέπτες σε άλλες εποχές ενώ ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα του χωριού, είναι η εκκλησία της Αναλήψεως που κτίστηκε στα τέλη του 1700. Σχετική παραμονή, επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

 • 4η μέρα Νάουσα – Δρυμός Αγίου Νικολάου - Βεργίνα: Μετά το πρωινό μας, θα αναχωρήσουμε για Νάουσα, όπου θα επισκεφθούμε τον Άγιο Νικόλαο, δρυμός και πανελλήνιο τουριστικό κέντρο αναψυχής μόλις 3 χλμ. από την ηρωική πόλη της Νάουσας. Ένας επίγειος παράδεισος με τρεχούμενα νερά , λίμνες και πέστροφες, πανέμορφη γή όπου παίρνει ζωή από τις πηγές του ιστορικού και πολλαπλά πολύτιμου, ποταμού της Αράπιτσας. Μοναδικό στην Ελλάδα το υπεραιωνόβιο άλσος πλατάνων εντυπωσιάζει τον επισκέπτη σε κάθε εποχή για την μεγαλοπρέπεια και τον όγκο του. Κατόπιν θα μεταβούμε στον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας. Στην περιοχή αυτή υπήρξε η παλιά πρωτεύουσα του αρχαίου Μακεδονικού κράτους, οι ΑΙΓΕΣ. Εδώ υπάρχουν τα Ανάκτορα, το αρχαίο θέατρο και ο Τάφος του Φιλίππου με τα μοναδικής αξίας ευρήματά του, που αποτελούν στοιχεία παγκόσμιας ακτινοβολίας. Επίσκεψη στο μουσείο. Κατόπιν θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής με ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό και καφέ καθοδόν.

 • Περιλαμβάνει:

  • • Μεταφορές/περιηγήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενο πούλμαν
  • • Διαμονή σε ξενοδοχείο 3* στα Λουτρά Ποζαρ
  • • Ημιδιατροφή
  • • Αρχηγό συνοδό εκδρομής/Ασφάλεια Αστικής ευθύνης/ Φπα

Comments